maanantai 14.6.2021 | 05:52
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Nivalan kaupunki kaipaa asukkailtaan vastauksia siihen, miten he kokevat elämänsä ja hyvinvointinsa – Vastauksia käytetään kaupungin palveluiden kehittämiseen

Su 9.5.2021 klo 17:40

Mikä arjessasi ja elämässäsi on hyvin? Mikä huolettaa tai mihin kaipaat muutosta? Mikä saisi huolesi häviämään?

Muun muassa näitä asioita kyselee Nivalan kaupunki yhdessä POPsote-hankkeen kanssa herätelläkseen asukkaita vastaamaan hyvinvointikyselyyn. Se on auki ja siihen voi vastata perjantaihin 28. toukokuuta asti joko suomeksi tai englanniksi/ruotsiksi.

Kyselyyn voi vastata myös paperilomakkeella, joita löytyy Liikuntakeskus Uikosta, kirjastosta, Juttutuvalta ja kaupungintalolta.

– Kunnan tehtävänä on edistää asukkaidensa hyvinvointia eli hyvää arkea ja elämää. Työn tueksi tarvitsemme tietoa siitä, millaiseksi asukkaat oman arkensa ja elämänsä kokevat ja kaipaavatko he muutosta voidakseen hyvin. Toukokuun aikana keräämme tätä arvokasta kokemustietoa 28 Pohjois-Pohjanmaan kunnassa ensimmäistä kertaa samalla kyselyllä. Nivala on mukana tiedonkeruussa, kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Kyselyssä kysytään muun muassa vastaajan kokemusta oman arjen ja elämän osa-alueista (esimerkiksi ihmissuhteista, turvallisuuden tunteesta ja mielen hyvinvoinnista).

Lisäksi pyydetään arviota arjesta ja elämästä kokonaisuutena ja siitä, kaipaako vastaaja muutosta. Muutosta kaipaavalta kysytään, mihin hän eniten toivoo muutosta ja mitä hän itse ja muut voisivat tehdä muutoksen toteutumiseksi.

Kysely on tarkoitettu kaikille ikäryhmille peruskoulun 7. luokasta alkaen. Tuloksia hyödynnetään muun muassa asukkaille tarkoitettujen palvelujen, avun ja tuen kehittämisessä.

– Kun myöhemmin raportoimme tuloksista, varmistamme, ettei vastaajan henkilöllisyys paljastu eikä häntä voida vastausten perusteella tunnistaa.

Kyselyn toteuttavat yhdessä Nivalan kaupunki ja sote-uudistusta Pohjois-Pohjanmaalla edistävä POPsote-hanke.

#