maanantai 14.6.2021 | 05:31
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Aikuisten ryhmäharrastustoiminta jatkuu ensi viikolla Pohjois-Pohjanmaalla – Kokoontumisrajoituksiin ei vielä kajottu

Vili Ruuska
Ti 11.5.2021 klo 19:30 | päivitetty ke 09:43

Pohjois-Pohjanmaan aikuisväestö pääsee jälleen ryhmäharrastusten pariin ensi viikolla. Alueellinen koordinaatioryhmä linjasi, että 18 vuotta täyttäneiden ryhmäharrastustoiminta voi alueella jatkua maanantaista 17.5. alkaen. Alle 18-vuotiaiden harrastustoimintaa koskevat suositukset on purettu jo aikaisemmin.

Ryhmä totesi, että tartuntojen ilmaantuvuus on kääntynyt laskuun ja tilanne kehittyy alueella muutoinkin hyvään suuntaan. Tartuntojen jäljitys toimii hyvin ja tartuntaketjut saadaan hyvin hallintaan. Epidemia ei ole kuitenkaan vielä ohi, sillä pieniä tartuntaryppäitä havaitaan edelleen.

– Vaikka kehityssuunta on oikea, esimerkiksi alueen sairaaloissa kevään aikana havaitut tartuntaketjut kertovat, että varovaisuutta yhä tarvitaan. Etenemme suositusten purkamisessa maltillisesti ja yksi kerrallaan, jotta pystymme seuraamaan purkutoimien vaikutusta epidemiatilanteeseen, koordinaatioryhmän puheenjohtaja, OYSin johtajaylilääkäri Juha Korpelainen kertoo tiedotteessa.

Lisäksi ryhmä keskusteli alueella voimassa olevista kokoontumisrajoituksista. Pohjois-Pohjanmaalla sallitaan 20 henkilön kokoontumiset 23.5. saakka ja 50 henkilön kokoontumiset ajalla 24.5.–31.5. Näitäkin rajoja suuremmat kokoontumiset ovat mahdollisia erityisjärjestelyin muun muassa lohkoja käyttämällä.

Alueellinen koordinaatioryhmä ei tämän viikon kokouksessaan suositellut näihin rajoituksiin muutoksia, vaan tilannetta tarkastellaan seuraavan kerran tiistaina 18.5.

#