lauantai 13.8.2022 | 15:39
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

AVI: Yleisötilaisuuksien kielto jatkuu Pohjois-Pohjanmaalla – Rajoitukset pysyvät ennallaan lasten harrastuksia lukuun ottamatta

Laura Läspä
Ke 29.12.2021 klo 15:39 | päivitetty ke 15:40

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto (AVI) on päättänyt jatkaa Pohjois-Pohjanmaan maakunnan kuntien alueen rajoituspäätöksiä 15. tammikuuta saakka.

Määräys rajoituksista astui alunperin voimaan 23. joulukuuta. Silloin kiellettiin kokonaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Myös yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut tilat suljettiin.

Nyt rajoitukset jatkuvat ennallaan, lukuun ottamatta lasten ohjattua harrastustoimintaa: 15. tammikuuta saakka rajoituksen alaisia tiloja voidaan käyttää vuonna 2005 tai myöhemmin syntyneiden lasten ohjattuun harrastustoimintaan tai lakisääteisten palvelujen tuottamiseen. Aiemmin raja kulki 2004 syntyneissä lapsissa. Muutos astuu voimaan 1. tammikuuta.

Rajoituksista ei voi vapautua koronapassin avulla.

Pohjois-Pohjanmaalla kiinni pysyvät samat tilat kuin tähänkin saakka.

Rajoitukset koskevat esimerkiksi urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätiloja, kuntosaleja, yleisiä saunoja, uimahalleja ja tanssipaikkoja.

Päätös ei koske sisäleikkipuistoja ja -leikkipaikkoja, ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa. Rajoitukset eivät koske myöskään vähittäiskauppojen liiketiloja tai palvelujen tarjoamiseen käytettäviä tiloja.

#

Kommentoi 4 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.