Ruoka

"Kaikki hukkaan heitettävän ruoan valmistamiseen tehty työ on turhaa” – Hävikkiviikko herättelee huomaamaan, paljonko ruokaa heitetään roskiin

Pari päivää vanhat uunipunajuuret, jääkaapissa pyörineet herneet ja aamupäivällä keitetyt perunat pääsivät Roosa Hangasmaan käsissä jatkojalostukseen pyttipannuksi. Kuva: Roosa Hangasmaan kotialbumi

Tällä viikolla vietetään hävikkiviikkoa, jonka tavoitteena on herätellä keskustelua ruokahävikistä ja lisätä ruoan arvostusta. Hävikkiviikkoa on vietetty vuodesta 2013 lähtien.

– Ruokahävikki on alun perin syötäväksi tarkoitettua ruokaa, joka jostain syystä päätyy biojätteeseen. Ruoka voi esimerkiksi

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä