torstai 9.4.2020 | 15:29
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Nivalan kaupunki suunnittelee ruokahuoltoa etäkoululaisille – Jos tarvetta on, ruokaa on tarjolla ensi keskiviikosta lähtien

Risto Puolimatka
To 26.3.2020 klo 15:53

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Nivalan kaupunki kartoittaa parhaillaan, onko etäkoululaisilla halukkuutta osallistua kouluruokailuun. Jos halukkaita on riittävästi, Nivalan kaupunginhallitus on valmis tekemään kouluruokailusta päätöksen maanantain kokouksessaan. Jos ruokailu järjestetään, ruokaa olisi tarjolla keskiviikosta lähtien.

Ruuan toimittaisi kunkin oppilaan koululle kaupungin keskuskeittiö noutopakkauksessa. Ruokaa ei siis tarjoiltaisi koululla, vaan se vain noudettaisiin sieltä.

– Sellaista riskiä ei oteta, että lähdetään porukalla syömään, sanoo Nivalan kaupungin sivistysjohtaja Riitta Viitakangas.

Ruuan jakelussakin aiotaan pitää kiinni turvaväleistä. Noutopakkauksessa olisi ateria, jonka oppilas saisi sitten lämmittää kotona. Lisukkeita ateriassa ei olisi.

– On huoli perheistä, joilla on rahat vähissä ja joiden lapsen ainoa lämmin ateria on siellä koulussa, ja voihan olla niinkin, että lapsen vanhemmat ovat töissä, Viitakangas valottaa ruokajakelun tarpeen perusteita.

Ruuan mahdollista menekkiä selvitellään pikakyselyllä vanhemmilta. Vastauksia odotetaan perjantaina kello 13 mennessä.

– Määrä on suurin piirtein tiedettävä, ettei ruveta turhan päiten tekemään, Viitakangas sanoo.

#